Huntertrials


Ter afsluiting van het jachtseizoen vinden elk jaar in april de huntertrials plaats. Deze worden traditiegetrouw gehouden op het landgoed ‘Meerwijkse Hoeve’ te Berg en Dal.

Er wordt gestreden om de titel jachtpaard van het jaar. Na de voorkeuring op type, gangen en verzorging, volgt een terreinproef met een lengte van ca. 3.000 meter met ongeveer 30 sprongen.

De voorkeuring vindt plaats door twee onafhankelijke juryleden. De hindernissen in de terreinproef zijn zo natuurlijk mogelijk en gaan over boomstammen, waterpartijen en een Ierse wal. De terreinproef wordt per twee combinaties als equipe afgelegd. Een terreinjury beoordeelt de gangen van het paard in het terrein.

Op basis van de resultaten van de voorkeuring, het al dan niet foutloos volbrengen en de jurybeoordeling van de terreinproef, wordt bepaald welk paard de titel ‘jachtpaard van het jaar’ krijgt.

Combinaties die gedurende het seizoen hebben deelgenomen aan een minimum aantal jachten en de huntertrials met goed gevolg hebben afgelegd, kwalificeren zich voor het Nationaal Kampioenschap Jachtpaarden. Dit NK Jachtpaarden wordt sinds 2018 in april gehouden op het landgoed “De Valouwe”. Meer informatie hierover vindt u op www.nkjachtpaarden.nl