Slipjacht Soerendonk

Ook deze waren weer van grote klasse met alle lof…

Door Chris Jordans

Woensdag 21 maart de dag van de laatste slipjacht van het seizoen 2017-2018. Vorst is net uit de grond, zonnetje klimt op, het gaat een prachtige dag worden. Onderweg naar 5* stal Vogelzang begin ik er weer echt zin in te krijgen. Na Dolf en Marian begroet te hebben Carlos poetsen en samen met Gordo (zijn maatje) op de trailer gezet.

Na een goed uur rijden komen we in Soerendonk aan, waar onze vriend Ton van Bussel als verkeersregelaar alles naar de juiste plek aan het verwijzen is. We worden hartelijk ontvangen door onze charmante in Yoth stijl geklede Yente. Die ons ontvangt met een stralende glimlach en een beetje afschermende rechterarm die nog herstellende is. Na diverse andere personen begroet te hebben komen we al voor dat we naar binnen lopen op de binnenplaats een heerlijk geurend bruin wordend speenvarkentje tegen boven een knetterend vuurtje. Dat belooft een heerlijke maaltijd te worden na de jacht.

Binnen aangekomen nog vele andere jacht vrienden en vriendinnen hartelijk begroet. En verder onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk door Roos op een speciale manier gesmeerd anijsbrood de jacht uiteenzetting van Yente en de huishoudelijk dingen van Dick aangehoord. Hierna zijn we de paarden gaan zadelen en te paard gegaan. Voor dat we van start gaan eerst even onder het genot van de stirrup nog de officiele begroeting van onze master Albert Hoogenboom aan onze huntsman met zijn luid blaffende meute aangehoord.

Bij het opstellen in het veld en later door onze Ellie Malenstein bevestigd aantal van niet minder dan 35 ruiters geteld te hebben zijn we van start gegaan. Het zou een jacht worden met vele hindernissen en dat hebben we geweten ook. Het waren prachtige runs over voornamelijk grasland, maar ook diverse bossages en vele mooie sloten. Deze sloten hebben er weer voor gezorgd dat Cees van der Heijden, Jan Janssen en Wim Dille zich nu ook tot de leden van de tumbleclub hebben aangesloten. Onze blonde en altijd goed geluimde vriendin Rosalie vond het zelfs noodzakelijk om deze jacht 1 keer bodem en 1 keer water onderzoek te doen. Dit was dan ook goed aan haar met modder besmeurde gezicht af te lezen. Dit was overigens voor toetreding tot de tumbleclub overbodig, daar ze hier al was toegetreden.

Na deze prachtige runs, de welverdiende rust voor de paarden en een natje en droogje voor de dames en heren. Ik moet zeggen alle lof aan de hapjes brigade Yente en Gerard Bep. Enkele van de dames konden er geen genoeg van krijgen en vonden dat ze elkaar maar een flinke dot slagroom op elkaars toet moesten smeren. Na deze enerverende ervaringen opgedaan te hebben zijn we weer te paard gegaan voor de laatse runs.  Ook deze waren weer van grote klasse met alle lof aan de sliptrekker Maikel Hendrikx  en onze Wim Dille die deze jacht weer fantastisch voor ons hebben neergelegd. Uiteraard is de 12,5 koppige honden meute die een grandioze jacht hebben gelopen tijdens de kill beloond met een mooie portie geurende pens.

Na een driewerf hoera ingezet door onze Fieldmaster Riny van den Oord en nog wat hoeraatjes van Dick zijn we richting trailers gestapt waar de paarden verzorgd worden en van hun welverdiende portie wortels en hooi kunnen gaan genieten. Hierna zijn wij  zelf aan de beurt om ons te laven aan een goed glas wijn, bier of de bobs onder ons een alcohol vrij drankje. Na het jachtverslag van onze Master Huntsman met zijn lovende woorden richting sliptrekker Maikel Hendrikx en Wim Dille en de uitstekende verzorging van Yente en Gerard konden we ons op het speenvarken gaan storten dat inmiddels in pulled porc was veranderd door Gerard.

Na deze heerlijke maaltijd hebben we nog voor onze jarige Maren Kindt gezongen die op deze dag een mooie verjaardag beleefde. Daar het de laatste jacht van het seizoen was moest dit ook op een passende wijze worden afgesloten en hebben we er nog een mooi after hunt feestje van gemaakt met o.a. Ras artiesten Paul van Herten (jachthoorn) Bo van Haaren (zang) Yente, Jessy, Cees, Riny, Marian, Roos en Ellen dans. Na de terug rit de paarden verzorgd, tuigage schoongemaakt en uiteindelijk 23:00 uur de huisdeur binnengestapt waar een knapperig brandend haardvuurtje je als een warme deken tegemoet komt. Het was een geweldige dag, top verzorgd door gast vrouw Yente, Wim en Gerard. Chapeau, hier komen wij in 2019 graag voor terug.