Oefenjacht Milsbeek

Organisatie: Familie Stienstra

Verslag Jessy Brouwers

Milsbeek /Ottersum is altijd speciaal. Speciaal omdat we rondom de afgraving mogen rijden en dat geeft de mogelijkheid om door de doorwaadbare plaatsen, de paarden en honden te laten wennen aan water. Soms met hilarische taferelen wanneer het water de buik van het paard raakt.

De aanrijdroute, hoewel langs enkele smalle landweggetjes, prima te rijden met trailers en vrachtwagen.
De ontvangst, inmiddels traditiegetrouw, op het terrein van de ponyclub. Het groot veld; makkelijk parkeren en veel ruimte en rust.

Er is een mooie kapschuur met kantine faciliteiten die bemand wordt door de leden of degene die de club een warm hart toe dragen. Een warme en gemoedelijke ontvangst.

De meet : stipt 13.00 uur

17 en een half couple of hounds waarvan 14 jonge hondjes. Een hele uitdaging.

De honden werden gepresenteerd en weg waren ze.

De eerste run ging over enkele akkers die wat zwaar waren na de heftige regenval van de voorafgaande nacht. Rijdend op de tractorsporen was het goed te doen. Bij de velden met groenbemesting, die wat hoger stond vonden enkele jonge hondjes het nog wat ‘eng’ en werden door de hondenservice meegenomen om later weer aan te sluiten. Zo werd weer eens duidelijk dat de hondenservice een onmisbare taak heeft. Marianne, achter het stuur en indien nodig rennend door het veld om een hond op te halen, Monique altijd alert en paraat die zonder problemen de honden tilt en ‘benjamin’ Roos die nu ook al enkele jaren het team versterkt. Zo hier en daar was het goed opletten met wat kleine greppeltjes en scherpe bochten die wat glad konden zijn.

De tweede run gingen we de afgraving op. Meteen lag het tempo een stuk hoger: de bodem was zanderig met kiezel maar niet zwaar. Het is altijd prachtig om dan de honden te zien gaan en over het water te kunnen kijken. Ook de doorgangen door het water gingen goed , enkele jonge hondjes waren wat onzeker en hadden wat ondersteuning nodig. Verder waren er de nodige ruiters met natte voeten.

De sherrystop met het paard aan de hand was uitstekend verzorgd.

De laatste run ging ook in een behoorlijk hoog tempo met twee keer een check-up.

Het was een prachtige (oefen)jacht waar de honden, paarden en ruiters weer veel geleerd hebben en vooral ook veel genoten hebben.

Graag tot volgend jaar!

Met nog speciale dank aan Nanette Stienstra die hier de nodige inspanningen voor heeft moeten leveren.