Jacht Milsbeek

Het was een mooie dag met veel zon en een mooie jacht.

Door Pien Toepoel

Zaterdagochtend 27 oktober sta ik thuis klaar om naar stal te vertrekken. Super mooi zonnig weer dus dat belooft wat. Voor ons een jacht om de hoek waardoor wij ’s ochtends net wat langer kunnen blijven liggen (helemaal niet erg als je de avond daarvoor de stad in bent geweest). Met maar liefst 7 paarden vanuit de Brandenburgh vertrekken wij een kleine 20 minuten van te voren naar Eethuis de Diepen in Milsbeek. Extra leuk omdat Ying vandaag haar eerste jacht rijdt en aan mij de eer is om de nieuwe topper van Ellen en mij te rijden.

Aangekomen in Milsbeek na een drankje te hebben gedaan, een worstenbroodje gegeten te hebben en even gekletst te hebben met Wytze en Bo. Wytze geeft nog een speech en daarna nog wat dingen van huishoudelijke aard verteld door Dick. En nu te paard! Een klein stukje hekken tot het eerste land, en dan gaan!

Onze nieuwe Ier doet het super en het gaat allemaal lekker hard! De jacht verloopt volgens plan met af en toe een hond die teruggehaald moet worden. Maar dan komen we bij de het bekende water waar vorig jaar Bo ging uittesten of haar zwemdiploma nog geldig was, dit jaar ging Yvonne zwemmen. Gelukkig kwamen zowel Yvonne als Captain nat maar gezond weer op het droge. Bij de doorwading zijn van vele deelnemers de laarzen volgelopen en rijbroeken nat geworden. Aangekomen bij de sherrystop snel het paard af om wat eten te pakken, veel keus en super goed verzorgd!

Na de derde run en de kill komt de warmte van de Diepen als geroepen. Na de borrel hebben wij gegeten en opgewarmd.

Het was een mooie dag met veel zon en een mooie jacht. Wytze en Nannet Stienstra, bedankt voor deze super jacht!