Jacht Baarle Nassau

Door Yente Bruijnel

Het is eind oktober en de weersverwachtingen zijn al dagenlang bizar; zomerse dagen met serieuze temperaturen tussen 20 en 25 graden…..Maar ja, we zijn jachtruiters, het kan weer, dus het moet!
Cees van der Heijden, Beb en Gerard Kleijngeld hebben zich uitgesloofd om er voor ons een fijne dag van te maken, dus zomer of niet, kort nachtje achter de rug of niet; zaterdag jacht Baarle-Nassau!

Nergens is het publiek enthousiaster en vrolijker dan op de Hardel Hoeve. Keurig gedrild zitten de kinderen op het grasveldje hun lunch te verorberen als wij na de meet in de buitenlucht onze paarden gereed maken en door Dick de meute gepresenteerd krijgen. De honden leken geen last te hebben van de warmte en volgden gretig het spoor dat Herman uitzette, en wij gingen erachteraan met rode konen en dampende ruggen.

Het ging over akkers en weilanden, hier en daar een haasje dat wat afleidde waardoor een whipper-in een tandje bij moest zetten. Hadden zij even pech dat Robbert deze jacht in het veld reed met zijn nieuwe paard! Onder een enorme eikenboom rustten we wat uit met een drankje te paard, hetgeen een idyllisch plaatje opleverde. En een inkijkje in de fantasiewereld van onze master en HuntsmanJ. Je leert nog eens wat op zo’n dag.

Eenmaal bij de Kill bleken we 13 km gejaagd te hebben en dat was gezien de temperatuur ook genoeg. Tijdens het verzorgen van de Huntelaar bedacht ik me dat de global warming een duur geintje is. Ik ga op zoek naar een cool-wool jachtrok. Een kommetje verse erwtensoep blijkt overigens heerlijk met 25 graden, en het ijsje fietste er ook prima in. We werden verwend door de jachtgevers. Nogmaals hartelijk dank voor de fijne middag Cees, Bep en Gerard!