Jacht Varsselder/Gendringen

Door Jeroen Teunissen

Onder een strakblauwe hemel met een aangenaam najaarszonnetje, werd de jacht Gendringen / Varsselder op zaterdag 12 november gereden. De meet was als vanouds op de Wilbrinkshof bij Erik en Gwen, die zich weer een ware gastheer en gastvrouw toonden. Yvonne hield enthousiast het welkomstwoord van haar jacht, waar ze dit jaar helaas zelf niet aan deel kon nemen. De houndsmeet kenmerkte zich door veel ruiters op de locatie, maar de afwezigheid van de hounds omdat die al op het spoor zaten. Na het goede werk van de wippers in, die er daardoor al een halve jacht op hadden zitten, waren ook de honden present voor het melden van de meute aan onze Master Ad.

De eerste run kenmerkte de rest van de jacht. Strakke weilanden, soms doorsneden door slootjes die vaardig werden gesprongen. Mooie vergezichten, met name op de weilanden waarop de spinnenwebben magisch glinsterden in de zon. Vriendelijke mensen die uit hun huizen kwamen of uit hun auto stapten om van het schouwspel te genieten.

De tweede run leverde nog aanvullend spektakel op doordat de meute achter een niet te versmaden afleiding van het spoor aanging. Het goede werk van onze whippers in, leidde ze uiteindelijk terug op het spoor. Op de sherrystop viel dan ook als eerste de verhitte gezichten van onze whippers in op, die op dat moment qua afgelegde afstand de jacht al twee keer hadden gereden. Zij mochten dan ook vooraan in de rij voor de bekende tafel met versnaperingen.

Nadat de sterke verhalen waren uitgewisseld en iedereen weer voldoende kracht had verzameld, werd de derde run ingezet. Onze Huntsmaster liet de sliptrekker regelmatig stoppen om de meute en het veld bij elkaar te houden, waardoor het veld extra kon genieten van de rood kleurende horizon door de ondergaande zon. De laatste, indrukwekkende, hindernis werd zonder problemen genomen, ook door Bertus en Do! Daarna waren wij snel bij de kill, waarbij de meute werd beloond met koeienpens en een luid hoera voor hun goede werk tijdens de jacht.

Wij zijn Yvonne en de landeigenaren dankbaar voor de mooie jacht, die extra mooi was door het weer, de goede bodem en de vriendelijke mensen uit de Achterhoek.