Sterksel

Toen de honden het spoor weer hadden , konden we weer

Door Lara Visser

De jacht werd georganiseerd door Ad van der Zande en Do Visser . Maar voornamelijk geregeld door Wim Dille .

Iedereen kwam bij elkaar in cafe/zaal De Scheep. De zaal liep vol en het werd binnen aardig gezellig. Er was voor iedereen koffie ook gingen er aardig wat portjes door heen. De broodjes kroket deden het erg goed en waren zo op. Het was tijd , Ad van der Zande, Dick van Haaren en Wim Dille deden hun woordje daarna kon iedereen zijn paard klaar maken. Voor de kerk zijn we met onze paarden gaan opstellen en zijn de honden uit de vrachtwagen gelaten. Ton van Bussel en Cees van der Heijden bliezen wat tonen op de jachthoorn en daarna vertrokken we. We waren nog niet lang bezig of er waren al 2 honden kwijt, na enige tijd waren deze weer terecht. We konden weer verder, de honden gingen ver voor ons uit en bleken het spoor terug te jagen. We stonden weer stil, de honden moesten eerst weer terug bij elkaar. Maar ondanks dat we stonden te wachten had iedereen het op z’n eigen manier gezellig, er werd gezongen, veel gekletst etc. Alle honden op 1 na waren weer terug, we gingen verder hacken . Toen de honden het spoor weer hadden , konden we weer .

Een veld verder stonden we weer stil , het leek net of het spoor ophield . niemand wist ook waar we heen moesten , uit eindelijk heeft Wim Dille ons te paard de weg gewezen. Maar hierna konden we echt weer jagen en genieten van de omgeving. En snel daarna was de ‘verdwaalde’ hond ook nog terecht. Door de vertraging kwamen we wat later aan bij de sherrystop , het was rond 15:45/16:00 , en het begon ook al wat te schemeren. Ondanks dat was de sherrystop fantastisch geregeld door Gerard. De laatste run werd het steeds donkerder ,ook wel de ‘nachtjacht’, werd het een aantal keren genoemd. We jaagden door de groenbemesting die erg hoog stond, ook over de velden en door het bos, het was ondertussen al donker en mistig. Bij de kill aangekomen , werd er besloten door te stappen terug naar de kerk, want het was te donker en nog geen kill te bekennen. We kwamen bij de kerk aan en stonden opgesteld. De honden waren klaar voor de pens, maar na ca 10 minuten wachten en geen pens voor de honden , hebben we gekillt zonder pens . De jacht liep toch al anders dan anders. De afterhunt was in cafe de Scheep waar er nog wat gedronken werd en er een heerlijk buffet was . Het was een bijzondere maar geweldige mooie jacht die ik als gast van mijn vader en op een paard van Nelewart mee heb mogen rijden.

Lara Visser