Slipjacht Ooij

Mooi om te zien, hoe bijna alle ruiters de uitdaging aangingen…

Door Herman en Anja Van Gils-Hendrikx

Op 14.03.2018 kon eindelijk jacht Ooij toch doorgaan, dit nadat deze jacht al enkele malen was verzet vanwege een te natte bodem of een te harde bodem. Dankzij de grote sloten en de uitgestrekte weilanden, behoort deze jacht al jarenlang tot onze favorieten. We werden hartelijk ontvangen in De Thornsche Molen, dit door gastvrouw Ellen Janssen (of hoe heet ze ook alweer ;-)).  Ook Pien Toepoel heette ons hartelijk welkom. Rosalie Peters was op dat moment nog in het jachtveld bezig met de laatste voorbereidingen.

Het zonnetje scheen en het beloofde een prachtige jachtdag te worden.  Bovendien wist master Dick van Haaren ons te vertellen dat we onderweg zouden getracteerd worden op een glaasje champagne, dit ter gelegenheid van de 200ste jacht van gastvrouw Ellen.

De master presenteerde ons 11,5 couple of hounds. We gingen meteen van start met een prachtige eerste run. Fieldmaster Riny van den Oord wist er een mooi tempo in te houden en galoppeerde gretig over de weilanden.  We konden 28 ruiters tellen.

De hazen waren met vele getallen aanwezig in het veld en doorkruisten regelmatig de meute. Ook een ree deed een goede poging om de honden af te leiden. Dankzij de attente equipage, kregen de honden geen kans om een eigen spelletje te spelen.

Er zat zeker voldoende uitdaging in de jacht, dit voor iedereen.  Ook een brede sloot met water mocht er niet aan ontbreken. Mooi om te zien, hoe bijna alle ruiters de uitdaging aangingen en dit op hun eigen manier overwonnen. Daarna volgden er nog meerdere pittige sloten. Het enthousiasme werd aangewakkerd door Riny en Paul Sonnemans, waardoor ook de dames zich niet lieten kennen.  De pret kon niet op, tot onze gastvrouw Rosalie haar paard alleen verder het veld instuurde. 

De sherrystop werd verzorgd door enkele lieftallige dames en alles was weer tip top in orde.

Nog een laatste korte run, bracht ons terug thuis bij De Thornsche Molen, alwaar we nog konden genieten van het mooie weer op het terras. 

We konden een topsnelheid meten van 45,4 km/uur en een totale afstand van 25 km.

Celine Notermans kreeg een blauwe kraag overhandigd.

Volgend jaar staat jacht Ooij weer met stip genoteerd in onze agenda!

Herman en Anja Van Gils – Hendrikx.