Jacht Goirle

“Het beloofde een prachtige dag te worden en dat werd het ook! “

Door Jessy Brouwers

Het regende en regende… donderdag..vrijdag…zaterdagochtend en toen stopte het! Gelukkig kunnen de Brabantse zandgronden nogal wat water verwerken maar het was een uitdaging. Gelukkig, zondagochtend brak de zon door. Het beloofde een prachtige dag te worden en dat werd het ook!

We verzamelde bij Het Klooster, een mooie uitspanning midden op het Landgoed Nieuwkerk. Eigenaar van Landgoed Nieuwkerk: baron Eric de Jamblinne de Meux heette ons samen met zijn vrouw van harte welkom en liet een oude foto van een jachttafereel rondgaan. Zij waren zeer enthousiast en wij natuurlijk blij om van daaruit te kunnen vertrekken. We reden met 13,5 couple of hounds . Rond 12.30 uur  was the meet en ging het los. Na een kort stukje hacken over een modderig pad gingen we gelijk een grasland op en de honden gingen full speed . Het veld lag er mooi bij en er volgde drie, vriendelijke sloten die ook voor onze twee gastruiters goed te springen waren. De jacht ging over open terrein met  voornamelijk grasland, af een toe een stukje akker. De honden waren super op dreef en ondanks dat ze af en toe afgeleid werden door een haas bleven ze bij de les mede door de geweldige inspanningen van onze whippers -in Bo en Leontine.

De Sherry stop was weer fantastisch verzorgd door Gerard en aangeboden door Coby. We stonden droog en warm in een henne(p)schuur ;-).

Op naar de laatste run : weer grote open weilanden omzoomd door bosranden. Voor Brabant ongekende uitgestrektheid van weilanden en akkers  én zonder een weg over te hoeven steken.

Ontvangst was wederom gezellig met een kop soep en nog naborrelen in de bar.

Een aanwinst deze nieuwe jacht!