Jacht Garderen

Wat een mooie dag!

Zaterdag 18 januari was ik door Sjaak en Elly uitgenodigd om mee te rijden met de slipjacht van Garderen. Ik werd in Herberg t’Vossegat ontvangen met een mooi spel van de jachthoorn blazers.

Om half 1 gingen de slepers van start  en na een paar minuten mochten wij ook vertrekken. De honden hadden er veel zin in, ze gingen er als een speer vandoor. Het weer was ook zeer afwisselend met zon, regen en hagel maar dat hield ons niet tegen.

Net voor de sherry stop kregen de honden contact met de bewoners van het bos. Een stuk of zeven honden bleven bij de jachtmeester maar de rest volgde hun weg achter de reeën aan. Toen alle honden er weer waren kwamen we aan bij we de sherry stop. Daar konden we gelukkig even droog in de schuur staan, maar de paarden helaas niet. Bij de sherry stop werden we getrakteerd op een lekkere kop erwtensoep en nog veel meer lekkers.

Tijdens de 3e run kwamen we Reintje de Vos ook nog even tegen, hij had zich voor de honden onder het mosterdzaad verstopt. Toen deze voorbij waren kroop hij eronder vandaan en ging er vandoor. Zo mooi dat zo van dichtbij te mogen meemaken. Een enkele haas heeft zich ook even laten zien.

Bij de kill werd Romee van de Pol die haar 1e jacht reed, ontgroend met een veeg over haar gezicht door een stuk koeienpens.

Ying kreeg bij de afterhunt  de blauwe kraag uitgereikt voor haar 16e run als lid van de Midland Hunt.

Ik heb zeer genoten van deze variabele dag! Bedankt allen.

En een speciale dank voor Sjaak en Elly voor de uitnodiging en Maren en Madelien voor het organiseren van deze mooie rit.

Groeten van Corry de Meijer