Jacht Aarle Rixtel

“… een jacht met verdwaalde honden, wilde zwijnen 3 ruiters die aan de tumbleclub zijn toegevoegd …”

Organisatie Bertus Balvert, met medewerking van Johan van de Vorst en Jachtcomité Croy.

Cherrystop verzorgd door Mirreille Kluft en Lilian Sie

Woensdag morgen extra vroeg (8:00) naar de Brandenburgh om Carlos te poetsen en te zadelen, daar Bertus al vroeg in Bakel wilde zijn om zijn gasten welkom te heten en overige voor te bereiden.

Even gekeken of het met die grote zware trailer van Bertus met 2 paarden erop te doen was naar Bakel achter de stekker auto, maar dat moest geen probleem zijn.

In Bakel aangekomen bij Herberg “Grotels Hof” wacht ons een warm onthaal in een mooie nieuw verbouwde herberg.

Na het aanhoren van het welkomstwoord van Bertus onder het genot van een lekker kopje koffie, warme worsten broodjes en een portje, zijn we de paarden startklaar gaan maken.

Slip wordt ingezet door Jan de Rijk met ondersteuning van Joost Nolte. We vertrekken  met 10,5 koppel of hounds en hopen daar ook weer mee terug te komen.  

Na de jacht ingezet te hebben kwamen we een beekje tegen met water, Dick onze master Huntsman besloot hier omheen te rijden en zijn trouwe wipper in, hoe heet ze ook alweer Ellen besloot om dit beekje te nemen. Duke haar paard was het er niet mee eens en dropte Ellen in de waterbeek, waarna ie de benen nam en door Floor weer terug gebracht moest worden. Hier haal je wel de gentleman uit de groep want terwijl de groep Ellen uitbundig toe zat te lachen bood Sjaak spontaan zijn paard aan Ellen aan. Na wat akkers en bossages te hebben gereden kwamen we bij een ietwat technisch slootje, die je in wel overleg met je paard moet nemen. Hier zat namelijk een greppel, dan een zacht tussenstuk en dan een slootje. Als eerste ging Dick onze master hier van zijn paard voor bodem onderzoek  en al snel daarna gevolgd door onze Paul die overigens aan het solliciteren was om tot de equipage groep toegelaten te worden.  Kortom 2 zeer getrainde equipage en een in wording zijnde die de bodem van dichtbij hebben bekeken.

De cherrystop was tot in de puntjes verzorgd Mireille en Lilian met ondersteuning van ene Westley die zijn jacht onderkomen had aangeboden maar ook voor een heerlijke gluhwijn had gezorgd.

Jacht Bakel een jacht met verdwaalde honden, wilde zwijnen 3 ruiters die aan de tumbleclub zijn toegevoegd, miezel regen die het zicht belemmerde voor de brildragers, kortom géén jacht voor watjes !!.         

Na de afterhunts toespraak en een heerlijk maal zijn we weer richting de Brandenburg gereden met die stekkerauto. Daar aangekomen hadden we nog 150 km over om thuis te komen.

Al met al was het weer een heerlijke jacht dag vol met enerverende belevingen.