Jacht Liessel/Deurne

“Ideaal jachtpaard!”

Door Annette van den Oord

Erg onwennig om zonder trailer naar een jacht te rijden, lijkt wel of we bij een ander clubke zitten.

Sjaak biedt aan om een keer op Larry te jagen en na enige twijfel neem ik dit met beide handen aan. Ik zou er Larry ook een enorm plezier meedoen, zei Sjaak. Riny mag Smokey van onze gastheer Ton van Bussel rijden.

Aangekomen bij “de Reizende Man” merken we dat we toch helemaal van slag zijn en nog de oude tijd hebben aangehouden. Onder het genot van een sterk kopje koffie kunnen we ons gaan voorbereiden op de jacht die Wim Dille voor ons heeft uitgezet.

De jacht bestaat uit 4 runs. We hacken steeds een stukje naar de volgende inzet. We beginnen in het bos met later mooie stukken akkers. Na de tweede inzet is er een erg slecht stuk akker. Het hele veld zakt diep in de akker weg, maar gelukkig komen we er allen heel uit en zijn de andere akkers heel goed te rijden.

Je kunt merken dat Larry altijd bij de equipage heeft gereden, hij is graag voorin en houdt niet van getreuzel achter in het veld. Hij is super braaf en stopt bij elke slootje en bekijkt eerst de situatie. Ideaal jachtpaard! Riny is ook gelukkig met Smokey en heeft geen moeite om fieldmaster te zijn, maar hij heeft ook Paul als assistent vandaag.

In het bos is het even zoeken naar de honden. Voor de waaghalzen onder ons is er een waterdoorgang en terwijl enkele een nat pak proberen te halen zien we op het dijkje een grote groep reeën wegsprinten.
Wim heeft een erg mooie locatie voor de sherry-stop kunnen regelen.

De jacht wordt weer ingezet door het bos, al vrij snel zijn de honden het spoor kwijt en later Dick de honden. Waarschijnlijk hebben enkele reeën over ons spoor gelopen. We volgen met zijn allen door het bos over de mountain-bike route. Vriendelijk begroeten we de mountainbikers, maar ze zijn niet allen even vrolijk gezind.

We kunnen heel fijn afsluiten met nog een mooi stukje jagen tot de kill.

De locatie is super en Liessel/Deurne is zeker een jacht die we vast in het rooster willen zien. Hartelijke dank aan Ton voor deze mooie jacht en het uitlenen van Smokey en Sjaak voor het meenemen van Larry.