Jacht Ooij

“… was het wederom een fantastische jacht”

Door Jan Koning ter Heege

De jacht te Ooij werd georganiseerd door Roos en Ellen. Ondanks de wat moeizame voorbereiding door het natte weer, werd er dan toch groen licht gegeven voor de jacht. Na regen, regen en nog eens regen was het woensdag heel mooi weer. Geweldig weer kun je wel zeggen.

De ontvangst was in het onlangs geopende koffiehuis “De Oude Waal” van de familie Poelen, tevens grondeigenaar. Onder het genot van koffie en broodjes deden Ellen en Roos de opening en na nog een klein woord van Dick gingen we de paarden gereed maken voor de jacht. Na de stirrup-cup, gingen de honden aan de overkant van de weg meteen full-cry achter Jan Rijk (de sliptrekker) aan. Na een klein stukje over de toch wel wat natte weilanden, kwamen de sloten. Met in het achterhoofd het natte weer van de afgelopen week, waren de sloten in prima staat. Wel stond er aardig wat water in. Na een stukje hacken naar de tweede run, ging het spektakel verder. Ondanks wat moeilijkheden met hazen en schapen lieten de honden een prachtig stukje vakwerk zien in een stuk wat ruwer terrein. Hier pakten ze het spoor, na wat dralen, weer mooi op en ging het verder richting de sherrystop. Nadat we de provinciale weg overgestoken waren, zorgde een slootje voor wat ongeregeldheden (er werd een tumble-club lidmaatschap hernieuwd). Toen deze weer opgelost waren reden we rond de stop, via een mooi stuk land waar we nog getrakteerd werden op een mals meidoorn haagje.

De sherrystop was tot in de puntjes verzorgd door Mireille en Lillian, op een super locatie waar we ons tegoed konden doen aan allerlei heerlijke versnaperingen.

De derde run begon met een stukje hacken. De honden waren tijdens deze run iets minder gretig dan aan het begin van de jacht, maar toch werd er stevig door gereden. Na een vrij diepe droogstaande sloot, wederom wat oponthoud en een nieuw lid voor de tumble-club, reden we vlot door naar de kill.

Ondanks dat hier en daar een ijzer verloren is gegaan in de Gelderse klei, was het wederom een fantastische jacht. Ik kan mezelf gelukkig prijzen dat ik bij deze fantastische vereniging mee mag als gast.