Jacht Giethmen

“Ik heb echt de dag van me leven gehad…”

door Gaia Tempel

Zaterdag 15 februari heb ik mee mogen rijden met deze prachtige jacht in Giethmen. Dit was ongeveer 2 uur rijden. De 1e run heb ik op Dylan gereden. Dylan is een erg fijn paard waar ik lekker mee heb gereden. 

We hadden nog nauwelijks een sloot gehad en er kwam al een paard voorbij zonder een ruiter erop. Yvonne haar teugel was los gegaan dus André wilde zijn paard en het paard van Yvonne vast houden maar toen ging zijn eigen paard er van door. En die kwam ons dus voorbij gegalopeerd. We hadden het paard snel te pakken en André kon weer lekker verder jagen. 

Na de 1e run hebben Floor, Ying en ik de grote wisseltruc gedaan. Floor heeft namelijk de 1e run op het nieuwe paard van Ying gereden. Ying heeft de 1e run op haar vertrouwde paard gereden en ik heb de 1e run op een paard van ellen gereden. Toen zijn we met zijn alle gaan wisselen, Floor is namelijk verder gegaan op dylan het paard van Ellen. Ik ben door gegaan op Mac het vertrouwde paard van Ying. En Ying mocht verder op haar mooie nieuwe paard Oscar. 

Toen we dan allemaal gewisseld waren konden we weer verder. De jacht was erg mooi. Veel mooie open weilanden en ook een jacht met veel sloten. Het was echt prachtig om om je heen te kijken. Het uitzicht was geweldig. Een paar keer moesten we ook door een heel klein stukje bos en daar was in een keer file. Paul bleef achter een boom hangen en kon niet meer op zijn paard blijven zitten. Gelukkig viel het wel mee en stapte hij weer snel op zodat de file opgelost kon worden.

Ook hadden we erg geluk met het weer, in het begin scheen de zon zelfs. Later begon het wel iets meer te waaien maar dat maakte het echt niet minder leuk.

De grond was ook prima te doen. Op sommige stukken zakte je paard wel een beetje in de grond maar dat was allemaal prima te doen. Vervolgens kwamen we aan bij de cherry stop. Daar hebben we heerlijk uit de wind wat kunnen eten en drinken. Dit was erg fijn geregeld. In een grote schuur hadden ze een tafel neer gezet met allemaal lekker eten en drinken. De paarden konden fijn buiten staan en even wat drinken. 

Iedereen had zijn buik weer vol en konden we dus weer verder. Ying is weer verder gegaan op Oscar en ik ben weer verder gegaan op Mac. Alleen Floor dacht laat ik nog een keer gaan wisselen. Floor is dus verder gegaan op het paard van Paul en Paul is verder gegaan op het paard van Ellen waar Floor op reedt. Zo hebben we allemaal weer fijn verder gereden. Ik vond het echt een super mooie jacht en ik heb echt genoten van alles.

Dit was mijn 1e officiële jacht en wat heb ik er van genoten. Ik heb echt de dag van me leven gehad en wat was dit top. Maar om de traditie voort te zetten kreeg ik heerlijk een stukje pens in mijn gezicht gesmeerd omdat dit mijn 1e jacht was. Ja dit stonk echt heel erg. Maar het was het zeker waard en ik zou het zo weer doen.