Oefenjacht Baarle-Nassau

door Kirsten Buwalda

Zaterdag 16 oktober mocht ik voor de tweede keer weer mee. En dit keer naar Baarle Nassau waar een oefenjacht was georganiseerd door Cees en Gerard.

Na een autorit met files en bochten en hobbels, kwamen we aan op een ruime parkeerplek waar we nog even moesten wachten omdat Jan en Kirsten naar de meet gingen, die goed verzorgd was door Gerard en Bep, met lekkere broodjes en goeie koffie en natuurlijk de welbekende glaasjes port.

Eindelijk mochten Doolin en ik van de trailer, net als de andere paarden en zagen we de honden weer, 20,5 koppel had Dick meegenomen. Het weer was fantastisch en we hadden ook nog veel publiek.

Na een klein stukje hacken, mochten de honden het spoor gaan volgen en eigenlijk wilde ik mee, maar ik had een opdracht: achter Riny blijven. Gelukkig had hij met zijn paard een heerlijk tempo en kon ik even mijn benen strekken.

De honden hadden af en toe moeite om het goeie spoor te volgen en er waren ook een aantal jonge hondjes mee die het nog een beetje spannend vonden en nog verder moeten leren, maar daardoor kon ik onderweg nog even genieten van het gras in Baarle Nassau.

Na dit alles kwamen we weer terug bij het startpunt en moest Kirsten, samen met Kim en Wouter, van het paard (heel raar, want de honden waren er nog bij). Ik weet niet wat er precies gebeurde, alleen toen ze weer bij me stond rook ze heel smerig.

A fijn, mijn collega’s en ik werden teruggebracht naar de trailers waar we lekker verzorgd en gevoerd werden, daarna werden de ruiters pas gevoerd. En ik begreep met lekkere erwtensoep, broodjes met spek, bier, wijn en natuurlijk port. Dat hoort erbij. Volgens mij hadden ze het heel gezellig, want ik hoorde van afstand heel veel lachen en praten.

Volgende keer hoop ik dat ik weer mee mag, maar volgens mij zit dat wel goed. Tot snel,
Weller (het paard van Kirsten Buwalda red.)