Jacht Aalten

Door Jessy Brouwers

Een nieuwe jacht! Gerealiseerd door Dick van Haaren en voor dit jaar geadopteerd door Bertus Balvert en Jessy Brouwers.

Er werd gejaagd met 13,5 couple of hounds  en de totale gereden route bedroeg 16,5 km

Sliptrekker : Leontine van Haaren

Het was een eindje reizen: vanuit Esbeek zo’n 160 km maar het was de moeite waard! Rijdend door een prachtig landschap van vele velden, sloten en mooie bomenrijen kwamen we aan bij  Buurthuis ’t Romienendal. Er is daar een ruime en makkelijk toegankelijke parkeergelegenheid. We werden uitermate hartelijk ontvangen. Na de koffie en de welbekend broodjes zijn we vertrokken. De honden vertrokken vol passie en de eerste run slingerede zich over de velden rondom de boerderijen. Gelijk kwamen er mensen spontaan naar buiten om foto’s te maken en ons toe te zwaaien. Een warm publiek. In de eerste run kwam al vrij snel een sloot die prachtig was om te springen maar ook gemakkelijk om heen te rijden. Dit gold overigens voor alle sloten. Na de eerste check up gingen we in behoorlijk tempo verder. In deze run was het even een hazenfeest. Link en rechts schoot er een haasje weg waardoor er even actie nodig was voor de whipperin’s . Snel was alweer alles onder controle en op naar de sherrystop. Deze was in het veld te paard; aangepast en volgens de Corona regels. Eten en drinken stond keurig klaar maar het onmogelijke gebeurde : Appelsap ipv witte wijn en dat bij een sherrystop van Jessy. Even later arriveerde de witte wijn en met de bodem van appelsap was dit een prima combi.

De laatste run was weer verrassend mooi  met nog enkele uitdagende sprongen (ook weer makkelijk te omzeilen). De Tumble club heeft wel weer een lid erbij door een miscommunicatie van paard ruiter en bodem maar gelukkig niets ernstigs.

Aalten is een prachtige jacht met veel potentie. Dank voor de inzet van Dick en Leontine.

Jessy