Jacht Millingen

door Nick Verstegen

Zondag 23 januari was het tijd voor jacht Millingen, de eerste jacht van 2022! Na een pauze kwam eindelijk het verlossende woord dat de slipjachten weer door kunnen gaan. Gelukkig maar want anders was ik letterlijk een non-riding member dit seizoen.

Door de Corona regels werd het een vanaf-de-klep-jacht. We stonden buiten waar Yvonne had gezorgd voor broodjes, koffie en port en de WC konden we gebruiken als we een QR code hadden. Na een paar toespraken blies Dick op zijn packhoorn en kon de eerste jacht van het nieuwe jaar beginnen.

Ik mocht op Higgins (het paard van Maxime) want de dag ervoor was ik met haar paard en 20 jachthonden erachteraan door de wei gevlogen dus ze gaf haar paard maar al te graag af.

De eerste run werd ingezet en we jaagden richting de Beijer over veel grasland en soms wat akkers. De bodem was goed en de honden gingen als een speer.

De tweede run werd ingezet vanaf de Beijer richting de sherry-stop en bevatte een aantal leuke sloten. De honden namen wat terug in tempo waardoor mijn paard, en vooral ik, ook wat meer op adem konden komen. De sherry-stop was er eentje op het paard, maar Higgins stond niet stil dus het werd naast het paard.

Na een korte pauze werd de derde run ingezet. Na het eerste stuk hacken riep Dick naar mij: “Nick deze sloot moet jij niet nemen”. Blijkbaar kwam er een hele grote sloot aan en had Dick weinig vertrouwen in Higgins (of in mij;)). Ik deed alsof ik het niet hoorde (sorry Dick) en heb de overkant van de sloot gered. Alle paarden en honden waren weer veilig bij de kill aangekomen. Naderhand was er een heerlijke erwten- en tomatensoep die buiten geserveerd werd en was het weer tijd om naar huis te gaan.

Bedankt voor een mooie dag en Yvonne bedankt voor de organisatie!